L'Ajuntament de Palafrugell encara no ha començat a cobrar cap de les 212 multes a persones per fer «botellón» a les platges durant l'estiu. Algunes actuacions també comportaven altres sancions com no portar mascareta o desobediència a l'autoritat. L'alcalde de la localitat, Josep Piferrer, assegura que totes les sancions s'estan tramitant i els responsables hauran de pagar-les. Piferrer també vol posar en valor la campanya que va fer el consistori per acabar amb el fenomen o, almenys, reduir-lo. De fet, l'Ajuntament va decidir posar vigilància les 24 hores per tal d'evitar aquestes reunions a mitjans d'estiu, i això va fer caure el nombre de botellons a les platges de Tamariu, Llafranc i Calella de Palafrugell.

Piferrer explica que la immensa majoria de les persones a qui s'ha multat són de fora de Palafrugell i que només passa les vacances o els caps de setmana als municipis costaners. En molts casos, explica l'alcalde, es tracta de joves que feien el botellón a la platja i, sense saber-ho, eren els seus propis pares qui trucaven a la policia perquè no podien dormir.

El batlle assenyala que el fenomen s'ha estès aquest darrer estiu i ho vincula en bona part perquè els locals d'oci nocturns no han pogut obrir amb normalitat. «Hem viscut una situació nova, però per fortuna l'hem sabut resoldre», va remarcar. Les platges on es van aplicar més sancions per beure alcohol van ser les més grans que té el municipi, la de Llafranc, la de Tamariu i la del Canadell, a Calella de Palafrugell.

Queixes per festes a Banyoles

Veïns de Banyoles es queixen per la presència de festes a l'aire lliure a diferents punts de la ciutat. A partir d'una publicació a la pàgina de Facebook «Gent de Banyoles i del Pla de l'Estany», ahir una veïna va mostrar el seu malestar després de veure una festa a La Puda divendres al vespre i una altra dissabte a Les Estunes, a la qual van anar els Mossos d'Esquadra.