L'arribada de la tardor s'ha fet notòria aquest cap de setmana amb el fort episodi de pluges el divendres i el dissabte i la forta caiguda de les temperatures prevista per aquesta setmana.

Segons el meteoròleg col·laborador del Diari de Girona Gerard Taulé, ahir a a les Deveses de Salt va haver-hi una mínima d'1,4 ºC, a una diferència de 0,4ºC del rècord de la primera quinzena d'octubre, que va registrar-se el 3 d'octubre del 2018. Segons les dades de Taulé, l'oscil·lació tèrmica ahir als afores de Girona va ser de 20,6 graus, ja que a les Deveses de Salt va registrar-se durant el dia una màxima de 22 graus. A més, l'illa de calor va fer que al centre de Girona la mínima fos 6,3º més alta que a les Deveses. A Fornells ahir es va registrar una temperatura mínima d'1,1 graus; a Olot, de 3,3, i a Cassà de la Selva, de 4.

Nou episodi de pluges

Per aquesta tarda s'espera un nou episodi de precipitacions a les comarques gironines. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat avisos per intensitat de pluja moderada a la zona, actius fins demà al matí.

Segons la seva predicció, les precipitacions arribaran a finals del dia, seran d'intensitat forta i acumularan quantitats abundants de pluja. S'espera que perdurin fins demà a la tarda, quan es desactivarà l'avís. Per la resta de la setmana les pluges aniran a menys però s'espera una baixada de les temperatures.