Els veïns del barri de Sant Miquel d'Olot van escollir ahir, a través del Consell de Barri, un projecte per pacificar el trànsit -amb zones 30, canvis de sentit i carrils bici-, la regeneració del carrer Sant Miquel amb l'enderroc de tres habitatges i la nova edició del festival de teatre social Entranyes.

Les tres actuacions formen part del programa Pla Integral d'Accions de Millora (PIAM) que s'executarà aquest 2020 i que també inclou un procés participatiu que definirà millores en tres espais més del barri.

Els veïns decideixen

El PIAM de Sant Miquel es va posar en marxa l'any 2014 com a eina per decidir i planificar les accions de millora del barri conjuntament amb els seus veïns. Per aquesta raó, a principis del 2016 es va constituir el Consell de Barri a través del qual es consensuen i aproven les propostes.

El Consell de Barri de Sant Miquel de dimecres passat va aprovar les principals actuacions que es portaran a terme durant aquest 2020. Entre aquestes, els veïns van escollir un projecte de pacificació del barri per millorar la seguretat, amb zones 30, canvis de sentit i carrils per a bicis i patins.

Regeneració de carrers

Els veïns finalment també aposten per impulsar la regeneració del carrer de Sant Miquel, una actuació iniciada fa tres anys i que de moment ja ha permès l'enderroc de dues finques, la creació d'un mural i la construcció d'un mirador al riu Fluvià.

Aquest any, el projecte inciat continuarà amb una nova fase que ha de permetre l'enderroc de tres cases adquirides l'any 2019 i la construcció d'un camí per a vianants vora el riu. Un camí que, en un futur, s'ha de convertir en un pont de connexió del barri amb la zona del Molí d'en Climent.

Per aquest 2020, el PIAM de Sant Miquel també inclou tres actuacions més. D'una banda, la 2a edició del festival de teatre social «Entranyes» i la Mostra «QUAESTIO» de cinema i pensament. Seguint els principis fundacionals del festival, la voluntat és reivindicar espais comuns de diàleg i reflexió, per aquesta raó volen que es portin a terme les actuacions al Molí d'en Climent, la plaça Bufadors, l'espai esportiu i el casal de barri.

També s'ha apostat per repensar i valorar de forma conjunta entre els veïns i les entitats i associacions tres espais més: l'espai esportiu, la plaça Sant Miquel i el Camp Les Mates. La voluntat és acordar com dotar-los d'infraestructures d'acollida al joc per als infants i joves i àrees d'estada.