Fornells de la Selva ha posat en marxa una taula de treball per fer front als efectes de la covid-19. L'objectiu és abordar totes les preocupacions, problemàtiques i complicacions que ha portat la pandèmia, per tal de donar resposta i trobar projectes que vetllin per al bé comú.

Dijous passat, una vintena de veïns, teixit associatiu i consistori van fer la primera trobada de la taula de treball al vestíbul de la Sitja, on es va presentar el projecte i posteriorment es va obrir un torn de paraules per tal que tothom pogués expressar els seus neguits i propostes.

L'alcaldessa, Sònia Gràcia (Junts per Fornells), va obrir l'acte agraint la presència i implicació de la gent del poble i recordant que la Taula de Treball era fruit d'una proposta del grup de l'oposició, Independents per Fornells, que va presentar una moció d'aquest projecte al ple i va ser aprovat per unanimitat.

El regidor d'Independents Gerard Prat va explicar en què consistia el projecte, basat en assemblees conjuntes per fer pluja d'idees i posteriorment treballar-les en comissions per gestionar-les fins a la seva projecció. Aquestes comissions estaran formades per cinc membres de l'assemblea de la taula treball i un regidor del consistori. En un principi es proposen les comissions per regidories, però podran variar depenent dels temes proposats a la Taula.

Algunes de les propostes que van sortir de la primera trobada van ser la creació d'un Consell d'infants, borses de treball per a joves i aturats, obertura d'espais d'estudi a joves universitaris, creació d'horts solidaris i voluntariat de joves per donar atenció a les necessitats de la gent gran de poble, entre d'altres.