L'organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona. L'angoixa, pors o frustracions són les principals emocions derivades de la covid-19 que es tracten en els tallers, segons ha explicat la presidenta de Dipsalut, Maria Puig.

Es tracta de sessions grupals conduïdes per professionals expertes en habilitats parentals i acompanyament de famílies. S'hi proporcionen recursos útils per educar emocionalment els infants i per gestionar les pròpies emocions i les dels fills en l'actual context de crisi.

Les sessions, titulades «Gestionem les emocions en un curs de canvis», han començat aquest mes d'octubre i es preveu que se'n facin fins a finals de desembre. Ja s'ha fet una primera sessió en la qual hi han participat vuit famílies. Durant el taller, que es fa de forma telemàtica, es van tractar inquietuds com «la por de traslladar als fills l'ansietat, què passarà si perdo la persona o l'angoixa organitzativa de com ho farem si l'escola ens confina», detalla Puig.

«Les estratègies dels professionals ajuda els pares a gestionar les pròpies pors però també a no traslladar-les als nens», destaca. Puig a més posa de manifest el valor de compartir amb altres famílies uns sentiments que són generalitzats.

El professional guia els participants i també els fa propostes d'activitats o maneres d'organitzar el dia a la dia que poden contribuir a gestionar les emocions i la tensió que la covid-19 ha traslladat a moltes llars.

La iniciativa s'emmarca en el programa educatiu «Sigues tu» que es va impulsar l'any passat com a prova pilot i enguany s'ha enfocat a gestionar els efectes emocionals de la pandèmia.

Facilitats horàries

Les sessions es porten a terme en línia i són gratuïtes. S'ofereixen en diferents franges horàries (matí, tarda o vespre) per facilitar al màxim la participació i està obert a totes les famílies, independentment de si el seu centre hi està inscrit o no. Té una branca també dirigida a implicar les famílies en l'entrenament de les competències socials i emocionals d'infants, adolescents i joves.

· Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus