Fins a un 70% dels metges de l'atenció primària de la província de Girona van seguir ahir la primera jornada de vaga, segons el sindicat convocant Metges de Catalunya. L'Institut Català de la Salut (ICS), en canvi, xifrava el seguiment a la regió sanitària gironina a l'entorn d'un 30% (un 31% al torn de matí i un 28% al de tarda). Ambdues dades són les més altes de Catalunya, on, segons el sindicat, un 60% dels professionals de l'atenció primària es van adherir al primer dia d'aturada; mentre que segons l'ICS, el seguiment ha estat d'un 19% al torn matinal i un 17% al de la tarda.

L'aturada, que va començar ahir i es preveu que s'allargui fins divendres, va ser convocada per Metges de Catalunya per reclamar «més recursos, més personal i millors condicions laborals i retributives per als professionals mèdics del primer nivell assistencial».

Segons l'ICS, la jornada d'ahir es va desenvolupar sense incidents, i els serveis no afectats per la vaga, com infermeria, atenció a l'usuari o treball social, van funcionar amb «total normalitat».

La vaga va anar acompanyada ahir d'una concentració a Barcelona, davant la seu central de l'ICS. Segons el sindicat, la protesta va aplegar a uns 300 facultatius que van «exigir mesures urgents» per «una millora real de l'atenció primària».