La investigadora empordanesa Sílvia Osuna en la categoria de Talent Jove, que atorga el Govern de la Generalitat i la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI). Osuna és professora d'investigació ICREA a l'Institut de Química Computacional i Catàlisi (IQCC) de la Universitat de Girona (UdG). Éstà especialitzada en l'estudi dels processos bioquímics relacionats amb la catàlisi enzimàtica i el desenvolupament de simulacions i eines computacionals per al disseny de nous enzims d'interès per a la indústria farmacèutica.

Els Premis van celebrar ahir l'entrega de guardons en la seva trentena edició i també van reconèixer l'oncòleg Josep Tabernero, director del Vall d'Hebron Institut d'Oncologia (VHIO) i cap del Servei d'Oncologia de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron, amb el Premi Nacional de Recerca. Tabernero ha esdevingut un dels investigadors més rellevants i amb majors contribucions internacionals a la recerca oncològica, especialment en el camp dels tumors gastrointestinals i les teràpies moleculars.

També es van guardonar l'Associació Catalana de Comunicació Científica, la Fundació Científica de l'Associació Espanyola Contra el Càncer, i el Ricoh Additive Manufacturing Centre (Ricoh-CIM UPC).