14 de octubre de 2020
14.10.2020
Diari de Girona

La UdG limita l'activitat presencial a partir de demà per contenir els contagis del virus

La mesura l'han acordat les dotze universitats catalanes i el Govern i s'allargarà durant quinze dies

13.10.2020 | 23:55
La UdG limita l'activitat presencial a partir de demà per contenir els contagis del virus

La Universitat de Girona (UdG) passarà a fer a distància les classes presencials teòriques a partir de demà, 15 d'octubre. La mesura s'allargarà durant quinze dies, fins al 30 d'octubre, i no afectarà la resta d'activitats. Pel que a les pràctiques, serà cada centre el que determinarà quines es mantenen de forma presencial, segons ha informat la UdG en un comunicat. L'objectiu és reduir l'activitat docent presencial als campus per minimitzar la mobilitat de la comunitat universitària per tal de reduir l'índex de contagi.

La decisió s'ha pres en el Consell Interuniversitari de Catalunya amb la participació de representants del Departament de Salut i ha estat aprovada per les dotze universitats catalanes. Així, totes les universitats, tant públiques com privades, adaptaran les classes teòriques que facin de manera presencial a un escenari de virtualitat. La mesura s'ha acordat arran de la petició de Salut Pública de reduir l'activitat presencial als campus universitaris.

Des de la UdG defensen que les mesures preses fins ara han estat «efectives» i que per això la incidència del virus en la comunitat universitària ha estat «pràcticament nul·la». La UdG fa una crida perquè s'extremin les precaucions, se segueixin els protocols previstos i es redueixin les interaccions.

La mesura no compta amb el suport dels sindicats d'estudiants. Ahir l'Associació de Joves Estudiants de Catalunya (AJEC) demanen «fer marxa enrere en el tancament unilateral de les universitats» i lamenten que «per a la necessària rebaixa de la taxa d'incidència» la qualitat educativa dels estudiants «sigui la damnificada».

· Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook