La Universitat de Girona (Universitat de GironaUdG, 15 d'octubre. La mesura s'allargarà durant quinze dies, fins al 30 d'octubre, i no afectarà la resta d'activitats. Pel que a les pràctiques, serà cada centre el que determinarà quines es mantenen de forma presencial, segons ha informat la UdG en un comunicat. L'objectiu és reduir l'activitat docent presencial als campus per minimitzar la mobilitat de la comunitat universitària per tal de reduir l'índex de contagi.

La decisió s'ha pres en el Consell Interuniversitari de Catalunya amb la participació de representants del Departament de Salut i ha estat aprovada per les dotze universitats catalanes. Així, totes les universitats, tant públiques com privades, adaptaran les classes teòriques que facin de manera presencial a un escenari de virtualitat. La mesura s'ha acordat arran de la petició de Salut Pública de reduir l'activitat presencial als campus universitaris.

Des de la UdG defensen que les mesures preses fins ara han estat «efectives» i que per això la incidència del virus en la comunitat universitària ha estat «pràcticament nul·la». La UdG fa una crida perquè s'extremin les precaucions, se segueixin els protocols previstos i es redueixin les interaccions.

La mesura no compta amb el suport dels sindicats d'estudiants. Ahir l'Associació de Joves Estudiants de Catalunya (AJEC) demanen «fer marxa enrere en el tancament unilateral de les universitats» i lamenten que «per a la necessària rebaixa de la taxa d'incidència» la qualitat educativa dels estudiants «sigui la damnificada».

· Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus