L'augment de contagis a Catalunya ja s'està traduint en més pressió assistencial als hospitals catalans, segons han explicat diferents responsables dels centres hospitalaris a l'ACN. Aquest és un dels grans temors del Govern en aquesta pandèmia i motiu pel qual s'estan a punt d'aplicar noves restriccions. El Parc Taulí i l'Hospital de Vic alerten que les xifres d'ingressos ja s'han «disparat». El centre sabadellenc tem un escenari de «saturació». A l'Hospital del Mar de Barcelona, per contra, l'increment d'hospitalitzacions encara no s'ha notat, però sí les arribades a Urgències, que s'han doblat. El mateix passa a Lleida, on obriran una segona planta covid aquesta setmana a l'Arnau de Vilanova.

Situació a Girona

L'augment de contagis també es comença a notar als hospitals de les comarques gironines, amb un increment del nombre d'hospitalitzacions i de malalts a les UCI durant la darrera setmana. «Als hospitals la pressió assistencial és acceptable, sí que hi ha augmentat l'activitat covid ; és un increment gradual que ara per ara no genera una pressió molt important i que podem tolerar», ha afirmat el gerent del CatSalut a Girona, Miquel Carreras, en una entrevista a l'ACN.

Les xifres actuals d'ingressos estan molt allunyades dels pics que es van viure durant la primera onada de la pandèmia, quan es va arribar a més de 650 persones hospitalitzades i 110 malalts a la UCI. Segons Carreras, caldrà analitzar la situació «dia a dia». També remarca que els hospitals de la demarcació tenen a punt els plans de contingència per donar resposta a un eventual augment de les necessitats d'ingressos. Actualment hi ha una seixantena de places d'UCI estructurals entre el Trueta . També hi ha suficients respiradors i equips de protecció individual. Sí que preocupa la manca de professionals de la infermeria i la pressió assistencial als centres d'atenció primària.

· Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus