Ja s'han posat a l'abast dels ciutadans els vals per valor de 100 euros que l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses va posar en disposició d'aquelles persones que es varen quedar sense feina, han patit un ERTO, o no havien pogut obrir el seu negoci durant alguns dels mesos d'afectació del confinament i de la primera onada de mesures per evitar els contagis de la covid-19.

En total es repartiran 6.000 euros a la seixantena de persones que han sol·licitat els vals, tot i que la partida inicial era de 40.000 euros, ja que el consistori calculava que hi havia 400 persones en aquestes situacions. Els talonaris i els tiquets estan numerats, contenen un segell de l'ajuntament i són personals i intransferibles. Aquests vals podran intercanviar-se per productes o serveis de vuit comerços que han presentat la documentació i s'han adherit a la campanya. Entre aquests hi ha Ràdio Bosch, Carnisseria Maria, Benítim, La Parada, Mas les Feixes, Xerinola, Pastisseria Salvat i Charter Consum. Els vals seran vàlids fins al 31 de desembre, a partir d'aquell moment el consistori intercanviarà els vals d'aquestes botigues per diners.

Aquestes mesures s'uneixen a les altres ajudes socials com l'ampliació dels terminis, el retorn de les quotes de la llar d'infants el Molí Petit dels mesos en què no va oferir servei, el pagament dels sobrecostos dels casals d'estiu derivat de les mesures per evitar contagis, entre altres.