L'informe de la Diputació també analitza quins són els sectors econòmics que generen un major volum de facturació a les comarques gironines. Sense cap mena de dubte, la beguda i l'alimentació es posen al capdavant: la producció d'aliments i beguda és la principal font de facturació de les empreses de la província, amb 4.366 milions d'euros (17,3% del total), i a continuació hi ha la comercialització a l'engròs d'aquests productes, sector que mou 3.424 milions d'euros (un 13,5%). Tot seguit es troben altres tipus de comerç a l'engròs (6,1% del total) i en quart lloc hi ha l'hostaleria, que representa un 5,2% del volum de negoci. Seguidament hi ha la venda i reparació de vehicles de motor (4,9%), les activitats administratives i serveis auxiliars (3,8%), la construcció d'immobles i obres d'enginyeria civil (3,7%), maquinària i equips (3,7%), transport i emmagatzematge (3,1%) i les activitats especialitzades de construcció (2,7%). Aquests deu sectors sumen el 64% de la facturació que es registra a les comarques de Girona.

Però els sectors que generen un major volum de negoci no són sempre, necessàriament, els que registren una major ocupació. Si s'observa, per sectors, quins són els que generen més llocs de treball, la primera posició és per a les activitats administratives i serveis auxiliars, que significa un 13,5% de l'ocupació.

A continuació hi ha l'hostaleria (11,1%), els productes alimentaris i begudes (8,3%), el comerç a l'engròs d'alimentació i begudes (5,2%), la construcció d'immobles i obres d'enginyeria civil (4,8%), les activitats especialitzades de construcció (4,7%), el transport i emmagatzematge (3,9%), educació, sanitati, serveis socials i administració pública (3,3%) i la venda i reparació de vehicles de motor (2,9%). D'aquesta manera, els set primers sectors concentren més del total d'ocupats que hi ha a les comarques gironines.