Finalment el lema escollit aquest any «La NO Festa de Sant Martirià» s'ha fet realitat en tota la seva literalitat. L'Ajuntament de Banyoles s'ha vist obligat a suspendre la programació de les Festes de Sant Martirià que s'havien de fer del 22 al 26 d'octubre i que ja es presentava amb una programació del tot inèdita i amb l'anul·lació de les barraques i les atraccions de fires així com una modificació dels actes. L'acte del Pregó de Sant Martirià, que s'havia de fer aquest diumenge, també ha quedat anul·lat.

La decisió de suspendre es va acordar en una Junta de Govern Local extraordinària després de conèixer el nou decret de la Generalitat de Catalunya amb les noves mesures d'aplicació immediata i un cop parlat i consensuat amb els portaveus dels grups municipals. Segons l'alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, la suspensió es fa «amb l'objectiu principal de restringir la mobilitat i la interacció social». Noguer va afegir que tot i que els «hauria agradat molt poder fer la festa, ara ens toca estar al costat de les mesures preses pel Govern per frenar la propagació de la covid-19, prioritzant la salut i el benestar dels banyolins i banyolines». Del programa d'actes previstos, només es mantindran les activitats incloses dins la programació estable d'arts escèniques de Cultura Banyoles com els espectacles de teatre familiar o la producció local Mamaaaaa.

A banda de la suspensio? de la Festa de Sant Martirià, i en compliment de les mesures aprovades pel Govern, s'han clausurat les pistes esportives a l'aire lliure i els parcs infantils es tancaran a partir de les vuit del vespre. També? es restringirà l'aforament al mercat setmanal dels dimecres al 30% de la capacitat, a partir de la propera setmana.