Un home ahir al matí va exposar als Mossos d'Esquadra que havia trobat un projectil de la Guerra Civil el dia abans. El projectil estava en una zona de bosc de molt difícil accés. A més, estava rovellat i es confonia amb el color terrós del sotabosc. La bomba estava desproveïda de la part del davant, que acaba en punxa. Va deixar el projectil en el lloc on l'havia descobert i ahir a primera hora del matí va anar a la Comissaria d'Olot a donar part de la troballa.

Ahir a la tarda, els Tècnics Especialistes en Artefactes Explosius (TEDAX) dels Mossos d'Esquadra i el boletaire van anar a buscar el projectil. La previsió és trobar-lo en les hores vinents i fer-lo explotar.

El problema és que l'home el diumenge havia caminat molt amb la intenció de trobar bolets i la llum del dia cada cop és més escassa. El terme municipal de Sales de Llierca té uns 35,8 quilòmetres, en els quals viuen 154 habitants. La part nord és molt muntanyosa i és un lloc on gent experta cerca bolets.

No és la primera vegada que apareix un projectil de la Guerra Civil dins del terme de Sales de Llierca. Segons ha explicat l'alcalde, Miquel Palomeras, fa uns anys uns senderistes van trobar un projectil, també de la guerra, al camí de Sant Miquel de Comaderoure, prop d'Espinau, al cor de l'Alta Garrotxa. Llavors, els TEDAX van anar-hi i se'l van endur per fer-lo explotar.