Un brot de covid-19 a la residència municipal de la gent gran de Ribes de Freser, al Ripollès, ha deixat un mort, una dona amb patologies prèvies, tres residents ingressats a l'hospital de Campdevànol i 51 positius més (37 residents i 14 treballadors del centre), la majoria amb simptomatologia lleu o asimptomàtics, segons ha informat el consistori. La resta d'usuaris han presentat PCR no concloents i estan pendents de nous resultats.

El brot es va detectar fa sis dies, el 13 d'octubre, quan una treballadora va resultar positiva per coronavirus amb prova PCR. El Departament de Salut, l'Ajuntament de Ribes i la direcció de la residència, l'empresa pública Sumar, van posar en marxa els protocols de prevenció i protecció, i van aïllar preventivament tots els residents el mateix dia 13.

El 14 d'octubre es va comunicar un cas positiu en un resident que presentava una patologia no associada a covid-19 i l'inici de símptomes de dos residents més. El dia 15 es va portar a terme un cribratge general a tots els residents i treballadors. D'aquest cribratge a tots els empleats se'n desprèn que en aquests moments hi ha 14 positius «molt lleus o asimptomàtics». El CAP de Ribes de Freser-Campdevànol i l'hospital de Campdevànol estan portant a terme el seguiment clínic dels residents.

Reunió de coordinació

Ahir al matí es va celebrar una reunió de coordinació entre el Departament de Salut, l'Ajuntament de Ribes de Freser, la direcció de la residència, la direcció de Sumar i l'equip del CAP per tal d'avaluar la situació.

El risc de rebrot i la taxa de reproducció de covid-19 a Ribes de Freser s'han incrementat signifcativament els darrers dies. És per això que, en la reunió d'ahir al matí, l'alcaldessa de la població, Mònica Santjaume, va plantejar la possibilitat de portar a terme un cribratge massiu als habitants de Ribes.