La regidora d'Empresa i Comerç de l'Ajuntament d'Olot, Gemma Canalias, ha presentat la setena edició del programa d'activitats Garrotxa Emprèn. Ha explicat que el programa té la funció de donar suport a les activitats de nova creació que generen oportunitats i llocs de treball i «sobretot es fan amb molt de talent».

Va explicar que han previst tretze activitats que abans havien estat preparades per al mes de març però les van haver d'anul·lar per culpa de la covid. Va explicar que han apostat per un nou Garrotxa emprèn adequat a les circumstàncies actuals. «Es faran formacions per a emprenedors, es faran tallers de sensibilització en els centres educatius i sobretot es faran assessoraments molt personalitzats a emprenedors», va enumerar.

Abans del març, havien previst un taller d'innovació fet amb els centres educatius i els grups de joves de la comarca, un teatre vinculat a l'emprenedoria, tallers de màrqueting i tallers d'economia col·laborativa que, segons ella, ara els faran de manera alterna durant tot l'any.

Va explicar que tornaran a fer el lliurament dels premis 100% emprenedors. «No podrem fer el gran esdeveniment que sempre fèiem a la sala Torín». Va definir l'acte com un lloc de trobada de l'empresa i de l'emprenedoria i sobretot un reconeixement a les activitats de nova creació social i econòmica. Tot i que aquest any no podran fer l'acte, va avançar que tenen deu candidats que durant els pròxims dies visibilitzaran per tota la ciutat. «Llavors, d'ara a un mes lliurarem els premis d'una manera individual», va explicar.

Canalias va fer un resum dels premis. «Des del primer any, hem tingut uns setanta-quatre candidats, dels quals un 60% continuen en actiu». Va explicar que molts dels reconeguts han fet créixer les activitats per les quals van ser reconeguts.

Dins de l'àmbit dels premis, premiaran la dona emprenedora i el jove empresari. Va explicar que les dones van davant de l'emprenedoria de la Garrotxa amb un marge d'un 10%.

Va afegir que un 46% tenen estudis universitaris; un 50%, estudis secundaris, i un 65% dels emprenedors són persones que ara estan en actiu.