L'hostaleria gironina es revolta contra el decret que els obliga a tancar portes. La Federació d'Hostaleria de les Comarques de GironaFederació d'Hostaleria de les Comarques de Girona ha convocat aquest divendres una manifestació de tots els seus afiliats pels carrers de la capital gironina. La mobilització sortirà del davant de Correus a les 11.30 i després de recórrer l'avinguda Jaume I, arribarà a la Delegació del Govern, on es llegirà un manifest. L'organització ha demanat a cada participant que hi assisteixi vestit del seu ofici. La marxa coincidirà en hora i ciutat i pràcticament també en lloc amb els centres d'estètica que es concentraran davant de la delegació de la Generalitat.

Sota el lema «Tots som turisme i hostaleria» i amb el hashtag #lahostalerianoeselvirus, el sector de l'hostaleria gironina vol reivindicar la seguretat dels seus establiments i exposar el perjudici que els suposa haver de tancar portes, just després d'un confinament de dos mesos i d'un estiu de davallada turística. «El tancament no és la solució», es reivindica en la convocatòria.

Per la seva banda, el grup hostaler Costa Brava Centre, va emetre ahir un comunicat demanant que «el mateix rigor que s'exigeix al sector de l'hostaleria i la restauració, s'apliqui a aquells ciutadans que no respecten les normes establertes per reduir l'augment de contagis al nostre país».

Així mateix, reclamen l'impuls d'ajudes directes que permetin la supervivència dels establiments que formen part del sector, com han fet altres governs europeus.

Les empreses que formen part del grup reiteren la voluntat de complir amb les mesures adoptades pel Govern català, però reclamen que el mateix rigor que s'exigeix al sector de l'hostaleria i la restauració, «s'apliqui als ciutadans que ignoren les noves pautes de convivència com l'ús de la mascareta, la limitació de trobades a només sis persones, o la prohibició de celebrar festes amb menjar i beure en espais públics o privats».

· Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus