La Junta de Govern de l'Ajuntament d'Olot ha adjudicat el projecte de redacció dels trams dels carrers Roser, Macarnau i Pintor Domenge que conformen la vialitat perimetral al voltant de l'Espai Cràter. Es tracta d'una nova ordenació del trànsit per quan estigui acabat l'equipament.

Les obres de l'espai Cràter van començar al març i després d'una aturada per motiu del confinament continuaran fins a un final previst per al 25 d'agost del 2021. L'espai Cràter pot ser una realitat per les festes del Tura del 2021. Així a menys d'un any de la posada en servei de l'equipament, l'Ajuntament ha decidit preparar un nou ordre viàri de cara a l'augment de trànsit previst.

El regidor Estanis Vayreda ha explicat que hi ha un termini de tres mesos per fer la redacció del projecte. Segons ell, la idea és que, a partir de les conclusions, puguin implantar el nou ordre viari abans que l'espai Cràter estigui en funcionament.

Ha precisat que la necessitat de canvis en l'ordenació del trànsit no solament té l'origen en la posada en servei de l'espai Cràter. Segons ell, es tracta d'una demanda veïnal perquè és una zona molt transitada.

Entre el futur espai Cràter i el cementiri hi ha la connexió entre el carrer Macarnau que puja des de l'escola Cor de Maria i el centre d'Olot i l'avinguda del Morrot que condueix a l'escola i la llar d'infants del Morrot i a l'Institut Montsacopa, al barri del Morrot i el polígon industrial del pla de Baix. Vayreda va avançar que el regidor d'Urbanisme, Jordi Güell, presentarà una proposta als veïns perquè sigui el màxim de consensuada possible.

L'espai Cràter

La previsió és que l'espai Cràter es converteixi en un pol d'atracció del turisme familiar i educatiu. La idea és que a partir de la visita a l'espai Cràter els visitants també entrin als carrers de la ciutat per conèixer els atractius urbans d'Olot i la seva oferta comercial i gastronòmica.