L'Ajuntament de Sant Joan les Fonts, ahir, va aprovar de manera provisional modificar les ordenances fiscals per a l'exercici del 2021. El canvi contempla un augment del 4% en el rebut de la taxa de recollida de residus tant per habitatges com per activitats econòmiques.

Pel que fa al règim general, els habitatges familiars pagaran uns set euros més. L'últim rebut per un habitatge va pujar fins a 197 euros i l'any vinent valdrà 204 euros. L'acord va ser aprovat amb els vots a favor dels regidors de JuntsxCat i els vots en contra de Sant Joan Plural-Acord Municipal.

La modificació de la taxa de residus va ser presentada pel regidor d'Hisenda, Carles Grèbol (JuntsxCat), que va explicar que el cost de la recollida el 2020 va pujar un 13%, que va ser assumit per l'Ajuntament i que el 2021 s'augmentarà un 7%. Va avisar que la previsió és que la taxa pugi en els anys vinents, per causa de l'augment del global del servei a la comarca.

La portaveu de SjP-AM, Isabel Rigat, va atribuir la puja a la política de residus comarcal dels últims 15 anys. «Han estat incapaços de fer una planta de triatge», va retreure. Va apuntar que no veuen clar que el canvi de sistema de recollida acabi amb un augment del 4% del rebut, va valorar que el 2021 no és un any perquè els veïns assumeixin costos i va recordar que el rebut d'escombraries a Sant Joan ja és molt alt.