La situació hospitalària a la província de Girona es complica en les dues comarques empordaneses per l'augment de casos de la Covid, i així Figueres (Alt Empordà) que ha hagut de prioritzar les intervencions de cirurgia major ambulatòria per alliberar el màxim de llits possibles i mantenir només ingressos d'oncologia i urgència.

L'Hospital de Figueres ha augmentat al màxim la seva capacitat i s'ha doblat la guàrdia dels professionals de Medicina Interna per donar resposta a l'augment de pacients de la planta d'aïllament per coronavirus i de la de malalts semicrítics, alhora que s'han realitzat tres contractacions en el torn de nit del laboratori clínic.

En aquest hospital, s'ha passat de sis ingressats en relació amb la pandèmia, el passat 8 d'octubre, a 34 en l'actualitat, quan en el pic de la crisi sanitària es va arribar a 45 i tot això amb un límit de 150 llits.

Al Baix Empordà, el centre de referència està a Palamós i, allà, l'activitat es manté igual amb només algunes proves i operacions a pacients fràgils reprogramades, encara que s'adverteix que la situació és complicada i que pot canviar en qualsevol moment.

L'hospital de referència de la província, al Trueta de Girona, ha adoptat mesures per adaptar-se a la segona onada de Covid i ha habilitat espais, alhora que ha reduït i organitzat alguna activitat demorableamb l'objectiu d'impactar el mínim possible en l'assistència.

En aquest centre, els 44 pacients amb coronavirus suposen el 13 per cent d'ingressats, mentre que el panorama és de normalitat relativa en comarques com la Garrotxa i el Ripollès, segons confirmen els centres sanitaris de referència d'Olot i Campdevànol.

La situació també és complicada a Blanes (Selva), el hospital té dotze pacients de Covid, tres més que en l'anterior recompte després de l'arribada de quatre i de donar un alta.

En el conjunt de la Regió Sanitària hi ha 146 ingressats per coronavirus, 45 més que cinc dies abans, i 29 que segueixen a la Unitat de Cures Intensives, dos més que en l'anterior actualització.

Els casos confirmats acumulats durant tota la pandèmia són 18.050 i han mort 890, cinc més que en el balanç previ, amb un risc de rebrot que segueix a l'alça i és de 438,69.