L'hospital Trueta ha començat a prendre mesures per afrontar la segons onada de covid-19 després de l'augment d'ingressos detectat en els darrers dies. En un comunicat, remarquen que a finals d'abril ja es va posar en marxa la nova unitat híbrida de pacients crítics i semicrítics a la planta 9a B amb capacitat de fins a 28 pacients. Actualment, en aquesta planta hi ha cinc pacients ingressats (quatre crítics i un semicrític) i la direcció del centre està dotant la unitat de més recursos humans. A banda, ahir van posar en marxa la planta 7a A per a pacients convencionals i van doblar tres habitacions de la planta 5a B.

El centre ha optat per reduir i reorganitzar determinada activitat demorable o programable. Així, ha suspès l'activitat de la Unitat del Son, ha reduït part de l'activitat programada de l'hospital de Dia de la Unitat de Diabetis, Endocrinologia i Nutrició, ha suspès la majoria de quiròfans de cirurgia local i ha reordenat l'activitat quirúrgica d'oftalmologia i de cirurgia cardíaca. L'objectiu amb el que treballa l'hospital és impactar el mínim possible en l'activitat assistencial, i prioritzar els processos oncològics i en general tota l'activitat no demorable.

El centre, de moment manté els horaris de visites que té establerts des del 14 de febrer però preveu potenciar el teletreball entre determinats serveis no assistencials per tal de reduir el volum de gent que circula per l'hospital.

L'hospital Trueta té aquest dimarts al matí un total de 44 pacients amb Covid, dels quals 14 de crítics i un de semicrítics. En aquest moment, el 13% dels pacients ingressats al Trueta presenten covid-19, mentre que aquesta xifra s'eleva al 45% en el cas dels pacients crítics. En relació als professionals sanitaris, al Trueta hi ha en aquest moment 57 professionals aïllats, 20 d'aquests per ser positius i els 37 restants perquè estan fent la quarantena de deu dies per ser contactes estrets.