El ple de la Diputació , que durant tres anys servirà per consolidar personal tècnic de promoció econòmica per tal de dinamitzar l'activitat econòmica dels municipis. Segons va indicar el vicepresident de l'ens, Pau Presas, l'objectiu de la mesura és, d'una banda, donar suport a les entitats locals en la consolidació del seu personal tècnic, però de l'altra, també vol «impulsar la retenció del talent humà del territori». D'aquesta manera, els 720.0000 euros aniran destinats a promoure polítiques actives d'ocupacióper fer front a les conseqüències socioeconòmiques de la pandèmia de la covid-19.

D'altra banda, el ple d'ahir també va servir per aprovar inicialment el projecte de condicionament de dos trams de la carretera GIV-6219, de la C-31 a Vilamalla per Siurana. Segons va explicar el diputat Jordi Xargay, l'objectiu és ampliar-la -passarà de cinc a set metres- i, per tant, fer-la més segura, ja que en aquests moments no hi poden passar vehicles pesats. Tanmateix, la diputada de la CUP Laia Pèlach va criticar que es tracta d'un projecte «sobredimensionat» i que té conseqüències en l'impacte ecològic i paisatgístic. És per això que va mostrar la seva preocupació per la proposta i va demanar que es tingui l'opinió dels veïns. Però el president provincial, Miquel Noguer, va indicar que es tracta d'una qüestió de seguretat i va recordar que són els mateixos alcaldes els que ho han demanat.

El ple d'ahir també va aprovar la moció de rebuig a la inhabilitació de Quim Torra com a president de la Generalitat, a la qual es va afegir un apartat que també critica la sentència condemnatòria als membres de la mesa del Parlament. A més, es va donar llum verda als ajuts per ajudar a preservar el patrimoni natural de les comarques gironines i es va aprovar una moció del PSC sobre memòria històrica.