Relleu al capdavant de la conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies a les comarques gironines. Segons ha pogut saber Diari de Girona, l'exalcalde de Santa Coloma de Farners, Joan Martí, substituirà a partir del 2 de novembre Marta Casacuberta com a responsable dels serveis territorials a Girona. A partir de llavors, Casacuberta passarà a ocupar una plaça de funcionària en el mateix departament.

Nascut a Santa Coloma l'any 1963, Martí va ser alcalde del seu municipi entre 2015 i 2019. El maig de l'any passat va tornar a guanyar les eleccions, però actualment és primer tinent d'alcalde Comunicació i Hisenda en virtut d'un tens pacte amb JxCat, que preveu dos anys d'alcaldia per a Susagna Riera i els dos darrers per al propi Martí. Es tracta d'un pacte, tanmateix, que va ser forjat in extremis i que va requerir la intervenció de Quim Torra, ja que la idea inicial de JxCat era pactar amb el PSC i Independents i deixar Martí a l'oposició. De fet, el mateix dia del ple de constitució de l'Ajuntament, aquest es va haver de suspendre durant hores per tal que republicans i Junts arribessin a un acord. Des de llavors, els dos partits han exhibit diversos desacords.

De formació, Martí és llicenciat en Ciències Físiques per la UAB i doctor en Informàtica per la UPC. Treballa com a professor a l'Escola Politècnica Superior de la UdG, universitat de la qual va ser vicerrector de personal entre els anys 2002 i 2006.

Martí prendrà el relleu de Marta Casacuberta (Girona, 1962), que va accedir al càrrec l'any 2016. Casacuberta és llicenciada en Filosofia i Lletres, en l'especialitat de psicologia. Des de l'any 2012 fins al 2016 va ocupar el càrrec de cap del Servei de Coordinació del Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat a la demarcació de Girona. Entre altres tasques professionals, també ha estat cap de l'àrea de Coordinació Territorial del Departament d'Innovació Universitats i Empresa a Girona (2009-2012) o tècnica superior del Instituto Nacional de Empleo Espanyol (INEM, 1987-1997). Durant la crisi de la covid-19, Casacuberta ha hagut de gestionar totes les qüestions relacionades amb els equipaments socials a la demarcació, tot i que anteriorment un dels temes que més havia hagut de tractar com a directora dels serveis territorials havia estat l'arribada de menors migrats sols a la demarcació.

Canvi el 2 de novembre

Ara, Casacuberta ha optat per abandonar el seu càrrec com a màxima responsable de Treball i Afers Socials i passar a ocupar una plaça de funcionària dins del mateix departament. Està previst que el canvi es faci efectiu a partir del 2 de novembre, moment en què Joan Martí ja prendrà el relleu al capdavant del departament.