L'hospital d'Olot ha decretat noves mesures restrictives per evitar possibles contagis per coronavirus. En concret, el centre de referència de la Garrotxa ha suprimit les visites a pacients que estan a la unitat 1 d'hospitalització i ha restringit les dels que estan a la 3 i la 4. En aquestes dues, els familiars només podran anar-hi de les onze del matí a les dues del migdia i si podran estar un màxim d'una hora.

També s'han suspès les classes presencials postpart que s'imparteixen a l'hospital i ara només es podran seguir a través d'internet. A més, la direcció de l'hospital fa una crida a no anar al centre a tots aquells que estiguin esperant el resultat d'una PCR, els que tinguin símptomes i els contactes estrets d'un positiu.

En aquest sentit, es demana a tots els usuaris que tinguin cura i segueixin les recomanacions establertes com el rentat de mans, l'ús de la mascareta i mantinguin el distanciament social.

A nivell quirúrgic, de moment s'han mantingut totes les operacions previstes si bé es començaran a prioritzar aquelles que no requereixin ingrés hospitalari. Pel que fa a la cafeteria, aquest servei només està obert per als professionals.

Actualment, l'hospital d'Olot analitza unes 200 PCR diàriament, gràcies a la incorporació d'un nou treballador. A dia d'avui al centre hi ha vuit persones ingressades amb coronavirus. A més, dos professionals sanitaris han contret la malaltia i quatre més estan aïllats per haver estat en contacte.

Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus