L'encastament de fa poc més d'una setmana a la comissaria de Ripoll ha accelerat la col·locació d'elements de seguretat als accessos de les comissaries dels Mossos d'Esquadra a la Regió Policial de Girona. Si la setmana passada era el torn de Ripoll, ahir es van col·locar les pilones davant de la porta de la comissaria de Vista Alegre, a Girona. L'ABP Gironès - Pla de l'Estany era encara un dels «punts negres» de la regió, segons el sindicat SAP-Fepol. Una demanda que s'ha escoltat i que forma part de la instal·lació de més elements de seguretat a la resta d'equipaments dels Mossos de la província.

A banda de Girona, ahir també es van col·locar les pilones a la comissaria dels Mossos de Santa Coloma de Farners, i dies abans a la de Ripolll. També està previst que se n'instal·lin a l'ABP d'Olot en les pròximes hores.

Mentre això s'acaba de fer, es poden veure encara, per exemple, a l'OAC del Santa Caterina de Girona, que hi ha instal·lades new jerseys a l'accés i també a la zona d'aparcament. Una cosa que també es repeteix a la comissaria de Trànsit dels Mossos a Girona. Aquestes peces de formigó també s'han usat per barrar el pas en zones d'accessos als aparcaments.

L'encastament de Ripoll, per tant, ha provocat que la imatge exterior de les seus policials estigui canviant, una cosa que els sindicats denuncien que va amb retard ja que ho havien demanat feia anys i més després dels atemptats de Barcelona, ara fa tres anys.

El dimecres dia 14 un conductor begut a qui es va demanar que s'esperés per posar denúncia a fora del recinte va agafar el seu vehicle i el va encastar contra l'edifici de l'ABP del Ripollès durant la matinada. La porta de l'entrada va quedar ben destrossada i el cotxe va arribar a entrar a dins de l'equipament policial. El conductor va ser detingut, i es tracta d'un veí de la població del Ripollès. Després de passar a disposició judicial, va quedar lliure, però el jutge va ordenar compareixences.