El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, va inaugurar ahir la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Banyoles, que ha estat remodelada en la seva totalitat. La nova comissaria ha permès fer realitat la voluntat del Govern de la Generalitat d'anar creant infraestructures d'unió entre comissaries de Mossos d'Esquadra i comissaries de policies locals amb la finalitat de sumar esforços de coordinació en materia de seguretat dels dos cossos i fer més eficaç la feina de les policies.

Sàmper va anunciar que aquest és un exemple clar del futur de la seguretat a Catalunya i el model aplicat a Banyoles servirà per plantejar el nou projecte de llei del nou sistema de la policia de Catalunya, que es presentarà al setmana que ve a la comissió d'interior del Parlament de Catalunya.

Porta única

El nou pol de seguretat ciutadana de Banyoles, que suma els dos cossos, continuarà donant servei tant a la ciutat de Banyoles com a la comarca del Pla de l'Estany i permetrà donar una millor resposta al ciutadà que quan s'adreci a la policia ho farà per una porta única.

Les dependències de les comissaries conjuntes compartiran espai de treball com ara aparcament, vestidors, zona de descans dels agents, menjador, sales de reunions, garjoles i també la sala de briefing, on es faran totes les reunions diàries de seguretat conjunta dels dos cossos que mantindran els dos comandaments existents.

Les obres de remodelació de la comissaria de Banyoles han durat sis mesos tenit en compte que va estar parada dos mesos per el confinament de la pandèmia i han tingut un cost de 900.000 euros.

Catalunya te 217 cossos de policia i el Govern treballa amb la voluntat d'anar creant models de treball conjunt entre Mossos d'Esquadra i policies locals a fi d'optimitzar recursos i donar un millor servei a la ciutadania.