La ciutadania està responent amb èxit a la crida de Salut per vacunar-se contra la grip. La campanya va començar fa una setmana, abans del previst per la crisi sanitària, amb la peculiaritat que enguany s'han habilitat diversos punts annexos als centres d'atenció primària per evitar aglomeracions. Salut va admetre a aquest diari que a Girona, com a la resta de Catalunya, hi ha una alta demanda i s'està vacunant més que altres anys, tal com es potencia des del Departament de Salut. El subministrament de vacunes es fa planificadament en quatre tongades. La primera va arribar per posar en marxa la campanya i la segona tongada arribarà en els propers dies.

L'alta demanda va provocar que, concretament, en el cas del CAP Montilivi, es bloquegessin les agendes de programació durant dos dies però ja tornen a estar operatives, segons explica Salut. Cal recordar que la campanya de vacunació es fa de manera prioritària durant els mesos d'octubre i novembre, malgrat que posteriorment la ciutadania es pot continuar vacunant. Com sempre, cal prioritzar la vacunació dels col·lectius de risc, recorda el departament.

Fins dijous ja s'havia vacunat un 17% de professionals de l'Institut d'Assistència Sanitària.

Salut ha habilitat un total de 157 espais annexos als centres d'atenció primària (CAP) de la Regió Sanitària de Girona per millorar els circuits de vacunació de la grip. La mesura és excepcional per la crisi de la COVID-19 i s'ha pres per evitar aglomeracions en aquests centres. Els dispositius són des d'espais cedits pels ajuntaments, com centres cívics, a carpes, i casals de gent gran entre d'altres Hi treballen personal d'infermeria i tècnics de cures auxiliars dels propis equips d'atenció primària. També podran estar acompanyats de personal administratiu per planificar noves visites. En total, a la Regió Sanitària de Girona es repartiran fins a 153.000 dosis de vacunes.

Es pot demanar cita prèvia a través del CAP o a la pàgina web de programació de visites.

Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus