Els veïns del nucli antic d'Argelaguer han estat dues nits a les fosques perquè algú va tallar els fils que connecten els fanals a la conducció general. Es tracta de fanals de forja enganxats a les parets a unes altures d'entre 2,5 i 3 metres. En gran part el nucli antic està format per cases antigues de planta baixa i dos pisos. Els fils surten de la base del carrer protegits per un tub de metall i abans d'arribar a les lluminàries dels fanals queden a la vista en un petit tram sense protecció.

Algú va aprofitar aquest petit espai per tallar amb algun instrument de tall els fils de dotze fanals. Tot el nucli antic, format per la plaça de l'Església i diferents carrers, va quedar sense llum. Només van deixar el carrer Santa Anna amb llum. L'alcalde d'Argelaguer, Artur Ginesta, ha valorat els danys en 2.000 euros.

Ginesta ha considerat que no es tracta d'una acció contra l'Ajuntament ni contra cap persona. Segons ell, es tracta «d'un sabotatge contra un poble». Segons l'opinió de l'alcalde, el més lògic és que algú amb unes tisores de podar dotades d'un pal extensor s'hagués dedicat a tallar els fils aprofitant la nit. Un veí va apuntar que havia vist gent estranya la tarda vespre del dimarts voltant pel poble amb motxilles. També va opinar que l'autor havia de tenir coneixements d'electricitat. Segons l'alcalde, en cas de curtcircuit salta l'automàtic de l'enllumenat públic.

Ahir al matí, un electricista havia acabat de reparar sis fanals i comptava que abans de la tarda els tindria tots operatius. Així, anit van tenir llum als carrers i la plaça de l'Església. L'alcalde ha precisat que la reparació d'ahir és provisional i que en els dies vinents en faran una de més completa.

L'Ajuntament ha denunciat els fets als Mossos d'Esquadra que han iniciat una investigació i, segons l'Ajuntament, ja tenen alguna pista. L'Ajuntament ha difòs missatges per si algú ha vist alguna cosa que ho faci saber.