Els contagis de coronavirus continuen creixent sense fre a Catalunya i ahir es van comptabilitzar més de 6.000 nous infectats i 48 morts més, mentre que l'índex de rebrot es va elevar fins a 713,37, gairebé 78 punts més que el dia anterior.

Segons les dades epidemiològiques actualitzades ahir pel Departament de Salut, els morts des de l'inici de la pandèmia ja són 13.773 i els casos confirmats acumulats arriben als 225.901, 6.073 més que el dia anterior.

El risc d'expansió s'ha enfilat a un EPG de 713,37 punts, i els pacients ingressats a l'UCI són 325, mentre que 1.743 persones estan hospitalitzades infectades pel virus. La velocitat de propagació de la COVID-19 (Rt) segueix també pujant i se situa en 1,50 -quatredècimes més-, dada que indica que cent infectats en poden contagiar uns 150 de mitjana.

La corba de risc d'expansió de l'epidèmia ja està més de 200 punts per sobre del màxim que es va assolir el 20 de març, quan el creixement potencial de virus (EPG) va ser de 454, tot i que la detecció de casos és molt millor ara i el sistema sanitari no està tan tensionat.

Les dades de contagis, ingressos hospitalaris i defuncions mantenen la tendència a l'alça sense que s'hagi notat aparentment encara l'efecte del tancament de bars i restaurants que va complir divendres una setmana.

En paral·lel, la Generalitat està preparada per aplicar al més aviat possible el toc de queda nocturn, quan el Govern espanyol aprovi l'estat d'alarma, mentre que estudia altres mesures per intentar frenar els contagis. La Generalitat va tornar a fer ahir una crida a la responsabilitat a la ciutadania per limitar al màxim els seus desplaçaments i contactes socials.

A les residències també es van detectar 178 nous casos amb PCR o test d'antigen, fins a un total de 18.290. Amb la resta de proves, el nombre total de casos és de 20.084. En total, han mort al voltant d'un terç dels afectats, 6.688, onze més que en l'últim balanç. Lleida segueix sent la regió sanitària menys afectada.