La collita de la castanya de castanya Viladrau «Mai havíem tingut una temporada així i s'està veient l'esforç dels darrers 14 anys per recuperar els castanyers», va assegurar el responsable del Centre de Manipulació de la Castanya, Joaquim Solé.

El sector també ha vist com la pandèmia ha alterat l'activitat comercial. Amb el tancament de fires, han buscat altres canals com fer parada a dos mercats a Granollers i Vic. La venda en línia, a més, s'ha disparat i ja donen per fet que esgotaran les existències. Aquest cap de setmana s'havia de celebrar la Fira de la Castanya a Viladrau i també s'ha suspès, essent aquesta un dels esdeveniments més importants del municipi.

Solé va explicar que en el seu cas, que gestionen 16 parts de finques, tenen 42 treballadors collint castanyes. «És l'any que més hem contractat», va admetre. Són persones que han format prèviament perquè puguin identificar la castanya de més qualitat. També han reforçat la feina a l'obrador on han contractat onze treballadors, cinc més que l'any passat.

A més, recorda que porten catorze anys treballant per posar en valor un arbre que a poc a poc està guanyant reconeixement.