Les noves mesures dictades pel Govern i l'amenaça del toc de queda han disparat les cancel·lacions a les cases rurals i toc de quedacàmpings . Després d'haver passat un «bon estiu» amb la demanda més gran dels darrers anys, els càmpings d'interior veuen com els clients que tenien previst passar-hi uns dies s'estan fent enrere. I és que amb la incertesa moltes persones prefereixen quedar-se a casa, ja que les restriccions fan que no els «valgui la pena». Una situació similar viuen les cases de turisme rural, que han notat una «caiguda important», especialment perquè no es poden fer reunions de més de sis persones. A més, el tancament de bars i restaurants treu atractiu als pobles i això també hi afecta.

Així, creix la preocupació en l'únic sector turístic que havia tingut un «molt bon estiu» a les comarques de Girona. Els càmpings de muntanya i les cases rurals de la demarcació veuen amb «incertesa» les mesures que es puguin prendre des del Govern, a partir de la nova aprovació de l'estat d'alarma. I és que aquests establiments han notat una «notable» quantitat d'anul·lacions de reserves els darrers dies. «Aquest cap de setmana l'hem salvat, però el de l'1 de novembre no sé com ho farem perquè s'han produït moltes cancel·lacions d'última hora», va explicar la gerent de Turisme Rural Girona, Tere Vilà.

De fet, el tancament de bars i restaurants ja va suposar un cop important per a aquest sector, que «viu molt» de l'hostaleria. Si a això s'hi suma les constants recomanacions als ciutadans de Barcelona de no sortir de casa, el problema es fa més gran. Un bon exemple és el d'en Jaume Fuster, propietari d'una casa de turisme rural a Sant Feliu de Boada, al Baix Empordà. Alerta que si no poden obrir els restaurant i «tanquen» la gent de Barcelona es fa molt difícil poder tirar endavant.

· Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus