Les recomanacions del Govern no van fer efecte i els principals parcs naturals de Catalunya es van tornar a omplir de visitants. Concretament, a la província de Girona es van haver de prendre mesures a la Zona Volcànica de la Garrotxa i al Parc Natural del Montseny.

La Zona Volcànica de la Garrotxa es va tornar a omplir de vehicles. Pels volts de les onze del matí, l'aparcament de Can Serra ja estava ple i els responsables el van haver de tancar. Una patrulla dels Mossos informava els que pretenien entrar que no hi havia lloc i els feien girar cua. Un dels que sí que va poder aparcar-hi va ser Carlos Palacio. Hi va anar amb la seva dona i els seus dos fills des de l'Hospitalet. Va explicar que es van llevar més aviat del que és habitual per poder tenir lloc.

«Sabíem que hi havia restriccions i hem vingut ben aviat per poder tenir lloc per deixar el cotxe. La veritat és que aquí venim sovint i s'omple de gent ràpidament i teníem por de no poder aparcar», va assenyalar. La mateixa situació van viure la Lupe i la Manoli, que van arribar a quarts de deu del matí quan encara estava a mig omplir. Van explicar que van trucar divendres per confirmar que estava obert i les van advertir de les restriccions imposades pel Procicat. «Per això hem decidit venir d'hora i amb temps» van remarcar.

Un cop tots els aparcaments del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa es van omplir, els visitants van anar buscant alternatives. Una de les més habituals és deixar el cotxe a la urbanització que hi ha pocs metres abans de l'encreuament que porta a l'aparcament. De fet, els caps de setmana ja sol estar ple per a aquells que no volen pagar i amb prou feines han de fer 300 metres caminant.

Per evitar que els carrers quedessin desbordats de vehicles -com va passar el cap de setmana passat- l'Ajuntament de Santa Pau va posar vigilants per intentar evitar el col·lapse. El seu alcalde, Pep Company, va explicar que en els darrers anys l'afluència de cotxes ha augmentat de manera «alarmant». «El nombre de vehicles que venen aquí és completament insuportable. Cal que ens replantegem seriosament si és viable seguir així, perquè no hi guanya ningú; ni el territori, ni els veïns ni els visitants», va remarcar.

Situació al Montseny

Al Parc Natural del Montseny, totes les vies per accedir-hi en vehicle privat es van tancar a mig matí, després que s'omplissin els aparcaments oficials. En aquest cas, el primer dia de restriccions per evitar les aglomeracions de les últimes setmanes, els responsables del parc van constatar que les limitacions van fer caure notablement l'interès dels visitants. «Es respira molta tranquil·litat en comparació amb diumenge passat», va assegurar a primera hora el director del Parc Natural, Lluís Martínez Ujaldon. En declaracions a l'ACN, Ujaldón va celebrar el canvi de tendència, tot recordant que la zona estava «totalment desbordada». «Era necessari prendre una decisió radical», va subratllar.

Al voltant de les 9.45 h, els Mossos d'Esquadra, els Agents Rurals i les policies locals van tallar la majoria de vies. L'excepció va ser l'accés des de Fogars de Montclús, passant per Santa Fe del Montseny, el qual es va mantenir obert més estona perquè els aparcaments habilitats en aquest tram es van omplir de forma més lenta. Amb tot, a prop de les 12 h també s'hi va restringir el pas.

En tots els casos, només s'ha permès la circulació en vehicle privat dels residents a la zona o bé de persones allotjades als hotels i cases rurals. Amb les carreteres tancades, els visitants que no van ser a temps d'accedir amb vehicle privat van haver d'entrar caminant, en bicicleta o utilitzant els busos llançadora.