El ple d'Olot de dijous debatrà la moció presentada pel Club Atlètic Olot per la recuperació del camp de futbol de les Mates al barri de les Tries. El camp va ser construït a finals dels anys setanta per acollir els partits del Club Atlètic Olot, fundat el 1972 per a la pràctica del futbol dels joves i nens del barri de les Tries-Sant Miquel.

Des dels seus inicis fins ara, l'Atlètic Olot ha estat una sortida per a la pràctica de l'esport i la interacció de molts nois que d'una altra manera els hauria estat difícil la pràctica reglada del futbol.

El camp va deixar de ser usat per als entrenaments fa uns deu anys i pel futbol base fa set anys. Durant aquest temps, el Club Atlètic Olot ha jugat i entrenat en camps d'altres zones d'Olot. Mentrestant, el camp s'ha anat degradant, mentre formava part dels programes electorals de la majoria de partits i era reclamat de tant en tant als precs dels plens i als consells de veïns que consensuen les accions del Pla Integral d'Accions de Millora del barri de Sant Miquel.

En un dels últims plens l'alcalde d'Olot, Josep Berga, va exposar la intenció de recuperar el camp de futbol, però va matisar que l'Ajuntament no disposava de recursos perquè no podia fer ús del romanent de tresoreria congelat per l'Estat.

Ara, l'Estat ha hagut de desbloquejar els romanents i l'Ajuntament d'aquest romanent a millores per als barris. Unes millores que potser inclouen la recuperació del camp.

L'aportació social del club que presenta la moció ha estat una constant des dels seus inicis. A les dècades dels setanta i vuitanta, el futbol dels equips de barri i de poble era una de les poques sortides per als joves que volien fer esport i sortir del cercle feina, casa, bar. I per a la mainada que volia jugar a futbol, a més de pilota al pati de l'escola. L'Atlètic Olot va ser creat per pares i per aficionats al futbol.

Funció social

Segons exposa la moció, el club s'adscriu als Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'ONU i garanteix l'accés a una dieta sana i nutritiva als joves esportistes. Quan no hi havia la covid-19, donaven berenar als joves abans dels entrenaments, estableixen convenis amb el Consorci d'Acció Social la Garrotxa i amb unes activitats d'integració infantil, conegudes com Espai Larai; col·laboren amb fundacions i col·laboren amb fundacions per la convivència, la cohesió social i la integració multicultural.

El barri de Sant Miquel-les Tries acull bona part de la població immigrada a Olot.

L'Atlètic Olot tenia un sol equip fa tres anys i ara, amb una nova junta dels del 2017, en té quatre que acullen uns seixanta esportistes de petits de futbol base fins a joves de futbol provincial i estan organitzant un equip femení.

Al ple, demanaran la recuperació del camp municipal de les Mates i el seu entorn amb un projecte acordat amb els veïns i veïnes de la zona i el Club Atlètic Olot, el compromís que el 2022 l'Atlètic Olot pugui celebrar el cinquanté aniversari en unes instal·lacions pròpies i dignes i el compromís de l'Ajuntament amb el manteniment i dinamització de l'espai per tal que aquest resti sempre obert als veïns i veïnes, i que aquests en puguin gaudir.

És a dir, volen recuperar el camp per continuar l'existència d'un dels clubs històrics de la ciutat, però tambe volen que sigui un lloc de trobada i d'esbarjo.