Sembla que les restriccions estan fent una mica d'efecte i, per segon dia consecutiu, alguns indicadors de la pandèmia estan oferint dades esperançadores. D'una banda, el risc de rebrot a la Regió Sanitària de Girona va tornar a baixar, aquesta vegada fins a un total de 34 punts, i es va situar per sota dels 1.000 (977). A més, la taxa de reproducció del contagi també va baixar més d'una dècima i es va situar en 1,42. Aquestes dades han aportat certa estabilitat durant almenys dos dies, una bona notícia tenint en compte que durant pràcticament una setmana el risc de rebrot no va parar de pujar de forma desmesurada dia rere dia.

Malgrat tot, això no vol dir que la situació epidemiològica a Girona estigui millorant, ja que hi ha altres indicadors que no conviden gens a l'optimisme. Una de les dades més preocupants és el fort augment de casos. Ahir es va registrar la segona xifra més alta de la pandèmia, amb un total de 790 positius i, d'aquests, 779 s'han diagnosticat per PCR o test d'antigen. La dada més alta es va notificar dissabte, amb un total de 904 positius nous.

D'altra banda, els ingressats gironins no paren de pujar. Ahir els hospitals en van registrar catorze més i dos de nous a l'UCI. En total ja hi ha 230 pacients amb coronavirus i 53 estan a l'UCI.

Per tot plegat, alguns experts pronostiquen que la taxa de reproducció del virus (Rt) anirà baixant en general encara més a tot Catalunya ja que «els efectes del cap de setmana llarg del 12 d'octubre en l'augment de casos ja han finalitzat». Malgrat tot, alerten que la situació epidemiològica actual és greu i es demana no abaixar la guàrdia.

De moment, la taxa de confirmats per PCR a Girona és de 438,66 per cada 100.000 habitants.

Ciutats amb alt risc de rebrot

Quant a ciutats, Palafrugell torna a situar-se com el municipi català amb el risc de rebrot més alt (2.131) tot i que baixa lleugerament respecte a dimarts. Banyoles, Salt, Olot, Figueres i Girona són la resta de ciutats gironines que també superen els 1.000 punts, a més de Vilafant, tot i que té menys de 20.000 habitants. El Pla de l'Estany segueix sent la comarca gironina més afectada.