L'Ajuntament d'Olotamb els vots a favor de JuntsxCat, l'abstenció d'ERC i els vots en contra de la CUP i el PSC. L'alcalde, Josep Berga, va apuntar que els comptes estan adequats a combatre les conseqüències de la pandèmia i a continuar el full de ruta del mandat. La ruta passa per l'Espai Cràter, la piscina coberta municipal i el centre cultural, que farà les funcions de biblioteca i casal d'entitats culturals.

En l'àmbit social, la principal inversió anirà a la reactivació econòmica amb un pressupost de 2.038.294 euros per a les polítiques de suport a les empreses, autònoms, i al desenvolupament de polítiques actives d'ocupació. Han previst una aportació extraordinària de 100.000 euros per a la posada en servei de l'Oficina de Reactivació Econòmica de la Garrotxa. Han deixat 206.000 euros per a l'organització de fires, en cas que sigui possible.

Aportaran 1.406.445 euros al Consorci d'Acció Social de la Garrotxa. Preveuen una partida de 137.500 euros per a ajuts d'urgència social. L'alcalde va apuntar que s'augmentarà segons unes necessitats que aquest any ja han pujat d'una manera important. En vuit anys, l'aportació de l'Ajuntament al Consorci ha pujat un 80%. Invertiran 1.987.074 euros a educació, un 7% més que l'exercici actual.

En inversions esportives han previst fer el projecte i la licitació de la piscina pública coberta, renovar la caldera dels pavellons, millores a l'estadi municipal, la creació d'un parc de cal·listènia i una ampliació de la pista de skate. Les millores en instal·lacions esportives pujaran fins a 550.000 euros.

Han programat una nova fase d'obres a la residència de gent gran de l'antic hospital Sant Jaume. Preveuen invertir 551.990 euros per a la creació d'una nova unitat de convivència, a la segona planta de l'edifici de l'antic hospital Sant Jaume.

Els pressupostos preveuen una inversió de gairebe 2,5 milions d'euros, per realitzar inversions als barris lligades al manteniment en paviments, voreres, habitatge, enllumenat, seguretat i mobilitat. A polítiques i actuacions d'habitatge reserven 370.000 euros. Especialment per a la compra de sòl per a la construcció i ajuda d'habitatge.

En millores en els equipaments educatius i culturals preveuen una inversió de 476.108 euros. Destaquen els 235.000 euros per a la millora d'equipaments educatius: substitució de la caldera de l'escola Bisaroques, obres d'adequació de la Providència i la redacció del projecte per cobrir el pati de l'Hospici. L'any 2021 serà l'any de l'obertura de l'Espai Cràter, al qual l'Ajuntament destina 1.984.151 euros per cobrir el 19% del valor total.

En el debat, el portaveu de la CUP, Lluís Riera, va definir els pressupostos «com els del continuisme». Va opinar que han estat fets sense visió d'un futur que va preveure complicat. Jaume Mir, del PSCtambé va definir el pressupost de continuista. Va definir de desafortunades les inversions en infraestructures en un moment de crisi social. «No tocava», va dir. Va preveure moltes necessitats socials per al 2021. Anna Barnadas (ERC va demanar que deixessin el pressupost sobre la taula i tornar a reunir la taula de la covid per fer uns pressupostos pensats per ajudar la gent a passar la crisi de la covid. Montserrat Torras (JuntsxCat) va respondre que si cal, durant l'any, canviaran inversió per ajuts als afectats de la covid.

El ple també va aprovar les ordenances fiscals per al 2021. Els impostos i les taxes han estat congelats per motiu de la crisi de la covid. Han aportat 381.000 euros al finançament de la recollida per no haver d'apujar la taxa. Les ordenances van tirar endavant amb els vots a favor de JuntsxCat, les abstencions del PSC i ERC i el vot en contra de la CUP.