L'Associació Protectora d'Animals , Terra Viva, ha anunciat que no pot assumir més gats El motiu, segons ha explicat el president de l'Associació, David Serramitjana, és que tenen les instal·lacions plenes de gats i no n'hi caben més. Davant d'això, l'única sortida són les famílies d'acollida.

L'origen de la situació està en el fet que no tenen unes instal·lacions adequades als gats. Només disposen de tres habitacions amb gateres.

Fa unes setmanes, el problema es va accentuar per causa d'un episodi de palencopènia amb un gat petit. Es tracta d'una malaltia molt greu que provoca la mort dels gats en pocs dies. A més, el virus de la palencopènia es manté viu durant molt de temps a la zona on ha tingut lloc un episodi d'aquesta malaltia. Davant d'això, la Protectora ha hagut de tancar una de les tres habitacions.

David Serramitjana ha explicat que els abandonaments de gats petits són molt elevats. Va comptar que en el que va d'any, la Protectora ha hagut d'intervenir en 198 recollides per motiu d'abandonament. D'aquests, la major part han estat acollits en domicilis particulars.

Les conseqüències de no esterilitzar els gats, acaben en abandonaments a les zones de contenidors. També existeixen casos d'abandonaments en clavegueres o llocs inversemblants. En ocasions, el rescat dels gatons abandonats necessita de la intervenció dels bombers.

Fa poc van trobar un gató amb una conjuntivitis crònica. La Protectora l'ha fet intervenir per un veterinari i l'ha deixat en una casa d'acollida. Un altre cas és que va trobar un gató dins d'una àde transport amb tots els accessoris necessaris per cuidar-lo. La gàbia amb el gató estava davant de l'hospital perquè sabien que algú el trobaria i se'n faria càrrec. La Protectora assumeix la despesa de les cases d'acollida.