La Federació de la Vaca Bruna dels Pirineus (Februpi) va celebrar fa pocs dies la segona subhasta telemàtica de vedells i vaques de tres anys i primer part a través de la plataforma de missatgeria WhatsApp.

La participació de 45 ramaders respecte als 43 de la primera subhasta, celebrada el passat mes de maig, i la venda de 12 animals dels 23 ofertats van confirmar que aquest sistema de subhasta haurà d'acompanyar sempre a partir d'ara, la presencial, quan aquesta sigui possible.

La subhasta constava de 18 vedells, procedents de diferents ramaderies del Ripollès, la Cerdanya, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i la Val d'Aran, amb diferents preus mínims de sortida a partir de 1.200 euros.

Abans, l'organització havia enviat la fitxa tècnica, fotografies i vídeos dels animals als ramaders.

Les puges de compra dels 7 vedells venuts es van limitar a cobrir els preus de sortida, que no superaven els 1.800 euros. Estaven molt lluny dels 3.950 euros que havien pagat, després d'una renyida puja, per un semental en la primera subhasta telemàtica.

Els organitzadors atribueixen aquest relatiu interès en els vedells a l'incertesa del moment. Apunten que ara els ramaders es limiten a fer la reposició, si s'escau , del semental del seu ramat.El moment bo de la subhasta es va viure en la part de vaques terçones, on totes les cinc ofertades es van vendre per damunt del seu preu mínim de sortida i després de renyides puges, una terçona prenyada de quatre mesos va ser comprada per 2.000 euros. Van ser 500 euros més que el seu preu de sortida, per l'explotació Furroi de Castellar de N'Hug, a la comarca del Berguedà.