30 de octubre de 2020
30.10.2020
Diari de Girona

S'eleven a sis les defuncions pel brot a la residència de Ribes

Hi ha 39 residents positius, la majoria asimptomàtics o lleus, i un ingressat a l'hospital

29.10.2020 | 23:45
S'eleven a sis les defuncions pel brot a la residència de Ribes

La xifra de morts a la residència municipal de gent gran de Ribes de Freser s'eleva a sis arran del brot de covid-19 notificat el 13 d'octubre. Es tracta de residents amb patologies prèvies. Segons l'última actualització, hi ha 39 residents positius (la majoria asimptomàtics o lleus), dos en situació clínica inestable i un ingressat a l'hospital de Campdevànol evolucionant bé. També està previst que 14 residents deixin d'estar aïllats i facin vida normal o s'ha començat a retirar l'oxigen en els que el seu estat ho permet.

Està previst que el dia 2 de novembre es facin test Elisa als residents positius per comprovar l'estat immunològic i procedir al seu desaïllament en cas que tinguin anticossos de la malaltia.

El brot va notificar-se el 13 d'octubre quan una treballadora va resultar positiva per PCR. Des de Salut, l'Ajuntament, la Direcció de la Residència i l'atenció primària es va coordinar per implantar i reforçar les actuacions, entre les quals l'aïllament preventiu dels residents aquell mateix dia i extremar les mesures de protecció. L'endemà es va comunicar un positiu en un resident que presentava una patologia no associada a covid-19 i l'inici de símptomes de dos residents més. El 15 d'octubre es va fer un cribratge general als 47 residents, amb els resultats exposats. Del cribratge als treballadors hi ha 14 treballadors positius molt lleus o asimptomàtics.

Des que es va detectar el brot Salut fa un seguiment i control de la Residència amb la direcció per garantir que la sectorització del centre, les mesures d'aïllament, prevenció i protecció es fan correctament. També s'ha rebut el recolzament de l'empresa Sumar pel que fa al reforç de personal. El seguiment clínic dha estat controlat per l'Equip d'Atenció Primària de Ribes de Freser-Campdevànol i l'Hospital de Campdevànol, que han destinat un metge, dues infermeres i un geriatra.

Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook