El Departament de Territori i Sostenibilitat ha adjudicat contractes de millora del ferm per valor de 23,5 milions d'euros a les comarques gironines. Concretament, aquests diners serviran per millorar el ferm dins l'àmbit de Girona, Vidreres i la Vall de Bianya.

Segons ha informat el mateix Departament, en total, s'han adjudicat deu contractes per millorar el ferm en carreteres de titularitat catalana durant els propers quatre anys, per un valor de 101,6 milions d'euros. Segons indiquen, aquests contractes s'emmarquen en la inversió de prop de 430 milions que el departament ha destinat per desenvolupar un model innovador en la gestió de conservació i millora continuada dels 6.000 quilòmetres de carreteres de la seva titularitat.

En aquest sentit, remarquen que aquest és el primer cop que el departament adjudica uns contractes de conservació específics per a la millora continuada dels ferms. Fins ara, en canvi, el paviment estava inclòs en els contractes genèrics de conservació. Aquests deu contractes abasten les carreteres adscrites als disset àmbits de conservació en què està dividit el territori.

Més obres de conservació

A més dels contractes que ara s'han adjudicat per un valor de 101,6 milions, el departament té en licitació 29 contractes per valor de 196,3 milions corresponents a tasques de conservació d'obra civil, d'estructures i d'actius geotècnics. Al llarg dels pròxims mesos, ha anunciat que licitarà les actuacions restants fins a sumar els 430 milions en millora continuada de la xarxa viària.