El Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat, aquesta setmana, les obres de construcció de dues rotondes noves que formen part del projecte de millora de la seguretat en el tram de la carretera C-66, més coneguda com la variant de Banyoles.

Una d'elles, la més gran, és la rotonda que ha de donar solució al trànsit que entra i surt de la capital del Pla de l'Estany pel barri de Can Puig, així com per accedir al polígon industrial, al parc de bombers, l'abocador comarcal i el mateix barri de Can Puig. Aquest giratori ha estat llargament reivindicat pels veïns del barri, que reclamen més seguretat viària en una zona molt transitada.

La segona rotonda que s'ha començat a construir regularà i distribuirà el trànsit d'entrada i sortida de la variant, i que enllaça amb la GIV-5136 que connecta Banyoles amb el barri de Puigpalter, Fontcoberta i Vilavenut. Aquests treballs es fan en terrenys públics i per tant no ha calgut expropiar cap propietat privada.

Les obres de les dues rotondes estaran incloses en el projecte de millora de la variant de Banyoles que ja han estat licitades i que es realitzaran simultàniament amb la previsió d'estar acabades a finals del 2021.

Millora de la C-66

El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat va adjudicar a finals del 2019 el projecte de millora de la carretera c-66, en el tram entre Serinyà i Cornellà de Terri, coneguda com a variant de Banyoles i on s'aplicarà el sistema de carrils 2+1 i també ampliaran i allargaran els diferents accessos d'entrada i sortida en el seu recorregut.

A més es preveu la construcció de diferents rotondes per eliminar cruïlles augmentant la seguretat pels 28.000 vehicles que diàriament hi transiten.