El primer ministre britànic, Boris Johnson, preveu decretar un nou confinament nacional la setmana que ve davant l'alarmant creixement de casos positius de covid-19 al país en els últims dies, segons el diari britànic The Times.

Johnson es va reunir aquest divendres amb el seu gabinet de crisi, entre els que hi ha el ministre de Sanitat, Matt Hancock, el d'Economia, Rishi Sunak, i el de Gabinet, Michael Gove, per analitzar les últimes xifres i estudiar un enduriment de les restriccions.

Tancament generalitzat

Segons The Times, el cap de Govern convocarà una roda de premsa el dilluns per anunciar les noves mesures que en principi, implicaran un tancament generalitzat de l'activitat, llevat dels comerços de productes essencials i els centres educatius.

Aquest confinament començaria el dilluns i es perllongaria fins a l'1 de desembre. No obstant això, les fonts consultades pel diari assenyalen que encara no s'ha pres una decisió final sobre l'abast de les noves restriccions.

Escenari complicat

El Govern britànic, segons aquestes informacions, ha decidit canviar d'enfocament en vistes que les xifres superen fins i tot el pitjor escenari previst, segons es va conèixer divendres a partir d'un advertiment llançat fa dues setmanes a l'Executiu pel comitè científic que l'assessora contra el virus.

Per això, s'espera que Johnson renunciï al plantejament de contenció regional que va implantar recentment, pel qual es classificava als territoris amb un sistema de semàfor que determinava les restriccions.

Augment de contagis

La intenció del primer ministre era aferrar-se als tres nivells (mitjà, alt o molt alt) segons la circulació de virus, però en els últims dies ha vist com les autoritats de Gal·les -amb competències en matèria de sanitat- han decidit decretar un confinament, igual que països veïns com França.

Segons les últimes dades publicades aquest divendres per l'Oficina Nacional d'Estadístiques, només la setmana passada es van encomanar a tot el país unes 570.000 noves persones amb la covid-19.