Les celebracions matrimonials d'aquesta tardor a Catalunya, en la majoria de casos unions ja posposades de la primavera i estiu 2019, s'han vist alterades per les restriccions que en molts casos de la nit al dia han deixat nuvis i convidats sense convit ni barra lliure.

Diverses parelles que s'han casat en els últims dies han explicat que no han tingut temps de canviar els plans ni buscar un «pla B» més que celebrar tal com estava prevista la cerimònia civil o religiosa i fer el viatge de nuvis més o menys adaptat, però deixant el convit per a més endavant. Una d'aquestes núvies és Raquel, de Caldes de Montbui (Vallès Oriental), la data inicial de comiat de soltera de la qual, el 14 de març de 2020, ja vaticinava un casament ple d'ensurts. Quan a causa de la covid-19 es van veure obligats a posposar el seu enllaç previst per al 15 de maig i els van proposar el 23 d'octubre, a la parella li va semblar que «teníem temps de sobres perquè la situació tornés a la normalitat», ha dit la núvia.

Lluny d'això, els contraents han hagut de cancel·lar el convit per les restriccions en l'hostaleria a Catalunya: «Ja ho farem quan es pugui. Quan serà? Doncs, mira, no en tenim ni idea». Resignada davant l'«enèsim canvi de plans» en un enllaç més carregat de complicacions del que mai va imaginar, la núvia ha explicat que no volien tornar a posposar el casament.

La Covid-19 també va afectar la llista de convidats, atès que, a més de «diversos amics que havien donat positiu», tampoc no hi van poder assistir familiars que havien de viatjar des d'altres zones d'Espanya. Segons un estudi de Bodas.net, ha augmentat el nombre de parelles que prefereixen no tornar a posposar les seves noces i celebrar-les adaptant-se a les possibilitats i restriccions de seguretat per la covid. En el cas d'Espanya, si a la primavera només el 13% dels futurs contraents optaven per mantenir la data de l'enllaç, ara en són el 44%.