El primer cap de setmana de confiament perimetral a Catalunya va fer caure de manera important el trànsit d'entrada i sortida de Girona en un dissabte. Les restriccions de mobilitat van fer efecte i el trànsit va baixar de manera rellevant, almenys, al voltant de Girona.

La Policia Municipal ha dissenyat per aquest cap de setmana un sistema dinàmic de controls que permet vigilar les entrades a la ciutat per tal d'identificar els vehicles que intenten accedir-hi. Es tracta de controls curts, d'entre 30 i 40 minuts en diferents llocs. Un cop acaba en una de les entrades, la patrulla es desplaça cap a una altra per tal de fer la mateixa operació. El sergent del cos, Rafa Aguilera, explica que amb aquest sistema poden fer molts més controls i ser més efectius que no pas fent-ne un de llarg en un punt determinat. «L'objectiu és reduir al màxim la mobilitat i d'aquesta manera podem controlar més entrades de Girona, encara que sacrifiquem la durada del control», assenyala.

I la realitat és que el trànsit va caure de manera significativa ahir dissabte. Segons Aguilera, ja és habitual una reducció els caps de setmana, però alguns dels agents van reconèixer la baixada amb expressions com «sembla un diumenge». Això va comportar que el nombre de sancions també fos menor, i alguna d'elles no tenia res a veure amb la mobilitat, com la d'un jove que conduïa sense assegurança. «També hem de fer les tasques habituals a banda de comprovar d'on ve el conductor», va explicar el sergent. De totes maneres, la gran majoria de les persones que entraven a la ciutat tenien una justificació.

Controls nocturns

El cos també ha reforçat aquesta setmana el control de pas a la ciutat entre les deu de la nit i les sis del matí, per la restricció de mobilitat nocturna. Des del dimecres 28 d'octubre, s'han realitzat 30 controls de pas en diferents punts de la ciutat.

Els Mossos també s'han desplegat arreu de la demarcació on el volum de vehicles ha caigut de manera significativa, especialment en vies transitades habitualment com la C-66 en direcció a la costa o la C-35.