31 de octubre de 2020
31.10.2020
Diari de Girona

Els sectors afectats auguren un «desastre» per les noves mesures

L'Associació Catalana d'Empreses de Lleure diuen que la prohibició dels extraescolars suposarà un «cataclisme» Les sales de concerts afirmen que el sector «està tocat de mort»

30.10.2020 | 23:50
Els sectors afectats auguren un «desastre» per les noves mesures

Les noves restriccions aplicades a Catalunya es tradueixen en queixes dels sectors afectats que veuen «injustes» les restriccions.

L'Associació Catalana d'Empreses del Lleure, l'Educació i la Cultura (ACELLEC) afirma que la prohibició de les activitats extraescolars suposarà un «cataclisme» per al sector. Segons el gerent d'ACELLEC, Pep Montes, la suspensió de les activitats és «econòmicament un desastre», especialment per a les acadèmies, petites empreses i autònoms. Tal com dicta el govern, només queden autoritzades aquelles activitats extraescolars que es realitzin en grups bombolla dins de les escoles o que estiguin fomentades per les AMPAs. No obstant això, el gerent d'ACELLEC està convençut que seguir aquests protocols «és impossible», ja que els menors que realitzen activitats extraescolars provenen de diferents grups bombolla i resulta molt complicat fer subdivisions dins de l'activitat.

A la cultura, el president de l'Associació de Sales de Concerts de Catalunya (Asacc), Lluís Torrents, afirma que «el sector està tocat de mort». El president lamenta les restriccions i manifesta que «estan decebuts». Torrents ha explicat que, entre les 80 sales que integren l'Asacc, han estimat unes pèrdues des de l'inici de la pandèmia d'entre 12 i 15 milions d'euros aproximadament. Les queixes també arriben als centres esportius, que veuen la resolució del Govern «una equivocació molt gran». «Abans de fer tancar, s'ha de mirar qui contagia més. I a partir d'aquí actuar en aquells punts», lamenta Ramon Canela, director general dels 23 gimnasos DIR.

D'altra banda, l'Espai Gironès ultima les mesures per poder mantenir oberts els 15 establiments que entren dins les excepcions, com supermercats, farmàcies, òptiques o perruqueries.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit