Els Mossos d'Esquadra van posar dissabte un total de 1.139 denúncies en 24 hores -587 de les quals durant el torn de nit- i van tancar deu locals al conjunt de Catalunya. «Per no respectar el toc de queda tenim 278 sancions i 142 més per no portar mascareta. És un volum més alt d'activitat en ser cap de setmana i dissabte», va precisar el director general dels Mossos, Pere Ferrer, al programa El Suplement de Catalunya Ràdio. En paral·lel, Ferrer va confirmar que la manifestació de dissabte a Barcelona es va tancar amb un detingut, 60 identificats i un policia ferit. «Hi va haver un dispositiu preventiu fort. La manifestació va anar prou bé i vam evitar la situació d'aldarulls de divendres», va afirmar el director general dels Mossos.

«Això sí, ahir dissabte a Barcelona també vam detectar elements d'ultradreta com els de divendres», va reconèixer Ferrer, que va voler posar en valor les 60 identificacions preventives. «Ajuda a minimitzar i a reduir la violència. Bàsicament perquè detectem material que podria ésser usat en aldarulls i el retirem», va i va avisar que grupuscles d'extrema dreta estan aprofitant per infiltrar-se en les últimes manifestacions de descontentament pel toc de queda o les mesures anticovid-19. «Ahir era una manifestació pel desallotjament de la casa Buenos Aires, però l'extrema dreta s'afegeix a les mobilitzacions per oportunisme i per desestabilitzar en una situació complexa com l'actual», va apuntar Ferrer.

Festa il·legal a Lloret de Mar

La Policia Local de Lloret de Mar i els Mossos d'Esquadra van intervenir dissabte a la nit en una festa il·legal al municipi, on es van denunciar fins a 30 persones. Tal com va anunciar l'alcalde de la localitat, Jaume Dulsat, a través de les xarxes socials, els organitzadors han estat denunciats i els fets estan en fase d'investigació. L'alcalde va qualificar els assistents a la festa de «negligents i insolidàries».

D'altra banda, el batlle també va informar que durant el matí de diumenge es van realitzar un total de 36 denúncies per temàtiques relacionades amb incompliments derivats de les noves mesures del covid-19. Va destacar 13 denúncies per mobilitat entre municipis i 5 per no portar mascaretes.