El sector de l'automòbil de les comarques de Girona s'ha recuperat «molt millor del que s'esperava» del cop de la pandèmia. Actualment no queda gairebé cap treballador en ERTO i l'activitat tant als concessionaris com als tallers ha tornat «a un bon ritme».

Les bones notícies, però, no amaguen les dificultats derivades de l'aturada de dos mesos i la lenta tornada posterior. De fet, el sector preveu una caiguda d'almenys un 30% de venda de vehicle nou i un 15% del d'ocasió, que, això sí, ha estat qui ha «tirat del carro». I és que al setembre es van arribar a millorar les vendes de cotxe seminou o quilòmetre zero respecte al mateix mes de l'any passat. Ara, els concessionaris gironins esperen que les noves mesures no allunyin els compradors.

Pugen les vendes al setembre

La temuda tornada a la feina després del confinament feia pensar en una caiguda «molt més forta» de les vendes del què ha estat finalment. I és que a falta d'un trimestre «incert», el sector s'ha recuperat prou bé, especialment en el vehicle d'ocasió. De fet, el setembre les vendes van ser un 12% superior respecte el mateix mes del 2019, un fet que evidencia «el bon moment» d'aquest tipus de producte.