Olot ha estat una de les poques ciutats catalanes que han obtingut quatre flors d'honor al certamen de Viles Florides del 2020. Fa pocs dies, el moviment impulsat per la Confederació d'Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC) va lliurar els reconeixements als municipis que treballen per a la millora dels espais verds, urbans i enjardinats. Les restriccions imposades per la pandèmia de la covid-19 van fer que els lliuraments es fessin en format digital.

Olot ha mantingut les quatre flors que va obtenir l'any passat i forma part del grup de municipis que tenen quatre flors d'honor. El màxim guardò és de cinc flors, però no hi ha cap municipi que les tingui.

Amb quatre flors d'honor, hi ha Olot (la Garrotxa), Almacelles (Segrià), Bagergue (Val d'Aran), Cardedeu (Vallès Oriental), Figueres (Alt Empordà), Llinars del Vallès (Vallès Oriental), Lloret de Mar (Selva), Malgrat de Mar (Maresme), Mollet del Vallès (Vallès Oriental), Sant Cugat (Vallès Occidental), Sant Feliu de Llobregat (Baix Llobregat), Sant Hilari Sacalm (Selva), Vila-seca (Tarragonès i Encamp (Andorra). L'últim municipi s'ha afegit al grup amb quatre flors aquest any. Per primera vegada el moviment de Viles Florides ha arribat a les tres parròquies andorranes d'Encamp, la Massana i Canillo.

«Aquest salt al país andorrà reflecteix la voluntat de Viles Florides de continuar creixent i apostant pel verd com a forma de millorar la qualitat de vida dels nostres conciutadans, fent més verds, amables i sostenibles els nostres pobles i ciutats», va explicar Mercè Martinez, presidenta de la Confederació d'Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC).

A l'hora de valorar, el jurat de Viles Florides té en compte aspectes com el patrimoni vegetal i paisatgístic, la relació entre l'espai verd i el nombre d'habitants, la diversitat floral, la funcionalitat dels espais verds, la integració paisatgística i altres.