La policia ha desmantellat una banda dedicada al tràfic internacional de marihuana

La Policia Nacional i Vigilància Duanera ha arrestat quatre persones a qui vinculen amb tres carregaments de droga interceptats a la Jonquera. Es van comissar 270 quilos de marihuana.

Els membres de la banda s'han detingut a Barcelona però operaven des de la província de Girona, on es van dur a terme quatre registres.

Els quatre arrestats estan acusats de presumptes autors d'un delicte contra la salut pública i pertinença a organització criminal, quatre integrants de l'organització, entre els quals es troben els principals responsables i que operaven des de Lloret de Mar.

Després d'una investigació iniciada a principis d'aquest any, la policia va tenir coneixement de l'existència d'una organització criminal dedicada al tràfic de marihuana, que operaria des de la Costa Brava i el destí de la droga, serien diferents països del nostre entorn europeu, on el preu de venda pot arribar a triplicar el seu valor a Espanya.

Per a això feien servir camions de transport de mercaderies a l'interior ocultaven la marihuana i així burlar possibles inspeccions de la càrrega realitzades per la policia.

Una de les rutes utilitzades és la del pas fronterer de la Jonquera, que connecta per carretera amb la resta d'Europa.

A mitjans del mes d'octubre, els cossos policials van dur a terme quatre entrades i registres simultanis en quatre domicilis utilitzats pels membres de l'organització per al magatzem i envasat de la mercaderia.

Si bé en el moment de practicar-se les entrades a Lloret de Mar i Vidreres, no van ser localitzats els membres de l'organització, sí que van ser descoberts nombrosos indicis que els relacionaven amb els il·lícits investigats. En ells es van intervenir més de 4 quilos de marihuana i haixix, així com es van intervenir entre altres efectes, dues bàscules de precisió i envasadores, gairebé 4.000 euros en efectius, i dos turismes.

Tres carregaments

D'altra banda cal dir que el desenvolupament de la investigació ha portat a vincular la trama desmantellada amb tres carregaments de marihuana interceptats en diferents controls realitzats a la frontera amb França al seu pas per la Jonquera, sent el primer d'ells en el mes de gener de l'any en curs, aconseguint la droga confiscada un total de 270 quilos.

Detinguts a Barcelona

La detenció dels quatre integrants i principals investigats es va dur a terme a la cèntrica estació de França de Barcelona i tenint en compte la potencial perillositat dels encartats sabedors dels registres dur a terme en els seus domicilis. Van comptar amb el suport del Grup d'Operacions Especials de Seguretat del CNP

La investigació ha estat portada a terme per efectius de la Brigada Provincial de Policia Judicial de Girona i de la Comissaria de Lloret de Mar conjuntament amb el Servei de Vigilància Duanera.