El brot de covid-19 detectat a la residència municipal de gent gran de Ribes de Freser ha registrat una nova víctima mortal, un resident amb malalties prèvies. Amb aquesta nova defunció, de diumenge, la xifra total de defuncions s'eleva a set.

Segons informa el Departament de Salut, el nombre de positius es manté estable amb 38 casos i es preveu que el brot "quedi resolt" aquesta setmana. A banda dels 14 residents que van sortir de l'aïllament la setmana passada, en els propers dies s'espera que ho facin 19 més. Pel que fa als cinc residents restants, està previst que se'ls facin testos Elisa per comprovar l'estat immunològic i, en cas que tinguin anticossos de la malaltia, puguin sortir de l'aïllament a finals de setmana.

El brot va notificar-se el 13 d'octubre, arran del positiu d'una treballadora. Tot seguit el Departament de Salut, l'Ajuntament de Ribes, la Direcció de la Residència i l'atenció primària van coordinar-se per implantar i reforçar les actuacions, entre les quals es va optar per aïllar preventivament a tots els residents, aquell mateix dia, alhora que es van extremar les mesures de protecció.

L'endemà es va comunicar un cas positiu en un resident que presentava una patologia no associada a la covid-19, i l'inici de símptomes de dos residents més. El 15 d'octubre es van sotmetre els 47 residents a un cribratge general, amb els resultats exposats. Pel que fa als treballadors, aquest dimarts hi ha 14 treballadors positius molt lleus o asimptomàtics.

Des que es va detectar el brot el Departament de Salut està fent un seguiment i control de la Residència juntament amb la direcció per garantir que la sectorització del centre, les mesures d'aïllament, prevenció i protecció, es fan correctament per contenir l'avanç del virus, i la informació a les famílies, també en col·laboració amb l'Ajuntament.

També s'ha rebut el suport de l'empresa Sumar pel que fa al reforç de personal. Per la seva banda, el seguiment clínic dels residents ha estat controlat per l'Equip d'Atenció Primària de Ribes de Freser-Campdevànol i l'Hospital de Campdevànol, que han destinat un metge, dues infermeres i un geriatre al seguiment i control dels residents.

Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus