La regidora d'Hisenda, Montserrat Torras (JuntsxCat), va explicar a l'ultim ple que l'Ajuntament d'Olot ha reduït les subvencions atorgades en convenis nominatius. Torras va presentar la novetat en la presentació del Pla Estratègic de Subvencions per al 2021. El Pla va ser aprovat amb els vots a favor de JuntsxCat i els vots en contra d'ERC, PSC i CUP.

La regidora va afegir que aquest any han agrupat les subvencions en quatre grans àrees i que la de Cultura establirà les subvencions a entitats sense ànim de lucre i les destinades al foment de les produccions editorials.

L'alcalde, Josep Berga (JuntsxCat), va explicar que aquest any els indicadors han estat molt precisos i fets sobre la base d'informes del Consorci d'Acció Social de la Garrotxa. Va considerar que el més complicat de comptabilitzar són les activitats ciutadanes per la seva diversitat.

Pel que fa a les activitats culturals, va explicar que les han agrupades en un gran paquet. La idea és resoldre la quantitat dels ajuts segons la constància de la celebració de les activitats.

Va apuntar que fins al mes de maig no se sabrà quines activitats es podran fer i el que no es pugui fer no serà subvencionat.