L'actual rector de l'UdG, Quim Salvit de l'any que ve. Salvi ha fet l'anunci just quan es compleixen quatre anys que va fer públic que es presentava. El rector diu que manté "la determinació i la il·lusió del primer dia". En aquest sentit, defensa la tasca realitzada durant aquests tres anys i diu que continuen "vigents" tant els objectius com "els grans reptes". En un fil de Twitter, afirma que l'acompanya un "equip cohesionat" i que han aconseguit que "la major part de les propostes plantejades" s'hagin executat. "Crec que hem establert les bases d'un nou model universitari, que connecta amb els canvis socials i econòmics", insisteix.

La candidatura de Quim Salvi es va imposar a la del fins aleshores rector, Sergi Bonet, el 30 de novembre del 2017. Salvi es va convertir en el nou rector de la Universitat de Girona. Durant el seu primer discurs, va estendre la mà al seu predecessor i va assegurar que s'iniciava una "nova etapa" amb un projecte "de tothom".

Salvi havia anunciat la seva decisió de presentar-se just fa quatre anys. Aprofitant l'efemèride, aquest dimecres en un fil de Twitter ha fet públic que es tornarà a presentar a les eleccions de rector de la UdG de l'any que ve. L'actual rector defensa que la decisió, aleshores, va ser "meditada" i que creia que calia "construir un projecte d'una nova UdG a partir de l'esforç col·lectiu dels que ens han precedit".

En aquest sentit, afirma que manté "la determinació" i la "il·lusió del primer dia". "No em puc imaginar una tasca més apassionant que participar en la millora de la universitat de Girona, de responsabilitat, amb transparència i el màxim consens possible", assegura. Salvi afirma també que l'acompanya un equip "cohesionat", "amb capacitat de treball i experiència, i vocació de servei".

"Hem aconseguit que la major part de les propostes plantejades fa tres anys hagin estat executades. Crec que hem establert les bases d'un nou model universitari, que connecta amb els canvis socials i econòmics", defensa a la piulada. Els objectius i els "grans reptes", segons Salvi, es mantenen "vigents".

La pandèmia de la covid-19

D'altra banda, el rector defensa que la resposta a la pandèmia de la covid-19 ha estat "admirable" i que la comunitat universitària ha respost amb "determinació i compromís". "Des del govern mantindrem el programa previst, però posarem tota l'atenció en les persones que integren la UdG", afegeix. En aquest sentit, afirma que superaran la crisi i que preparen "la UdG per l'escenari post-Covid amb imaginació i el màxim consens". "Amb l'esforç col·lectiu, amb la suma d'intel·ligències, construirem un futur millor per a la universitat i el país", conclou.